Jolidrive: obsah vlastních cloudů na jednom místě

Jolidrive: obsah vlastních cloudů na jednom místě

Již několikrát jsem se na blogu zmiňoval o produktech a službách od Jolicloudu. Před pár dny vypustili další vylepšení s názvem Jolidrive. Co přináší a v čem se od původního Jolicloudu liší? To se dnes budu snažit popsat.

Co bylo

Původně byl Jolicloud agregátorem obsahu vašich cloudů. Uměl zobrazovat obrázky, otevírat odkazy a třídit obsahy různých cloudů do kolekcí.

Takto vypadal Jolicloud před půl rokem, s kolekcemi

A co je nového?

Vývojáři Jolicloudu, v čele s +Tariqem  Krimem, se zřejmě rozhodli, že kolekce nejsou vhodné. Bylo to zřejmé z jejich několikaměsíčního zmražení do „read-only“ módu. Osobně se mi tato vlastnost líbila a je škoda, že vlastně zmizela.

Ale nyní už k tomu, co je nového, a ač to nejsou mraky novinek, tak došlo v výraznému polepšení.

Stále přibývají další a další podporované služby a to jen a jen dobře. Před pěti měsíci podpora čítala 10 služeb a dnes jich je již 16. V seznamu jsou pěkně roztříděné do šesti kategorií (úložiště, sociální sítě, fotky, videa, hudba a čtení).

Přehled všech podporovaných služeb
  • Pokud se ti článek líbil, tak sdílení potěší 😉

10 thoughts on “Jolidrive: obsah vlastních cloudů na jednom místě

  1. Zdravím, Joliclouad používám už delší dobu, ale pořád mám problém s YouTube a vůbec se všemi službami od Google. Když si chci otevřít YouTube přímo z Jolicloudu, tak mě to vypíše chybu něco jako „vaše počítačová sí´t je zdrojem neobvyklého provozu“.Problém se mi zatím nepodařilo vyřešit. Setkali jse s tím někdo?

    1. Já Jolicloud znám od jeho počátku a od roku 2009 i původní Jolicloud (nyní Joli OS). S popisovaným problémem jsem se nikdy nesetkal a ani jsem o něm od nikoho neslyšel.

  2. skvělá služba – díky za tip – nicméně je to pro intenzivní používání nešikovné, protože mám např. 3 účty google, 3 účty google+, 5 účtů youtube atd.

    1. To se dá celkem snadno řešit. Také mám více Google účtů (1x klasický a 3x GApps).

      Stačí si jeden zvolit jako hlavní a maily si nechat z ostatních do něj posílat, automaticky je filtrovat a štítkovat. Po přidání je tak možné z jednoho mailu odepisovat jako druhým. Běžný uživatel to nepozná, že to tak bylo. Sám to tak používám.

      S G+ se to vyřešit nedá a v Youtube si lze ty samé playlisty taky nahodit celkem jednoduše. 🙂

      Takže ono to trochu jde. I Google Dokumenty, nasdílet si složky a je to. 🙂

      1. to je pravda – s mailem to je jasné, ale nějak nemám sílu všechno ostatní teď nasdílet, každopádně díky:) Mohli by na tom zapracovat:)

  3. Zdravím, nemáte strach z poskytnutí vašich nejdůležitejších osobních údajů a hesel nějaké aplikaci, kterou neznáte, neznáte vývojáře, a co víc, ta daná aplikace je zadarmo?

    1. Absolutně ne 🙂

      Vše se přihlašuje přes rozhraní připojované služby, takže vývojáři neví v podstatě nic. Dění kolem Jolicloudu a jejich vývojářů sleduji roky, takže i z tohoto úhlu pohledu jim věřím.
      A argument, že je služba zdarma a že by kvůli tomu měla být špatná či nedůvěryhodná považuji za absolutně lichý a bezvýznamný. Spousta služeb je zdarma a úspěšných.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

6 + 4 =