WordPress pluginy, které používám – II. díl

WordPress pluginy, které používám – II. díl

Po pár dnech tu mám další várku devíti tipů na WordPress pluginy, které používám na blogu.

Page Links To

Jedná se o jednoduchý doplněk, kterým můžete nasměrovat odkaz článku z homepage na externí web. V mém případě to používám k odkázání na články, které jsem napsal pro jiné weby, tak aby se dotyčný dostal přímo na článek. Bez „otravování“ úryvkem zde a následným odkazem pryč. Je to podle mě čistší řešení než citace s odkazem.

[appbox wordpress page-links-to]

Picasa and Google Plus Express

Umožňuje vám přidat fotografie nebo album z googlích fotoalb, po přidělení práv má přístup i k soukromým. Dává na výběr zobrazení alb podobně jako na Google+ (velké a malé miniatury) nebo klasická alba z WorPressu.

Zde je příklad odkázané fotografie, resp. GIFu, který automaticky Google vytvořil z mých screenshotů vytvořených během Google IO. Popisek převzatý z alba se zobrazí po najetí.

[pe2-image src=“http://lh5.ggpht.com/-Uyb1dWPBw40/UZPo5GGFsPI/AAAAAAAAQDM/y_59IsYwHDI/s144-c-o/Sn%2525C3%2525ADmek%252520obrazovky%252520%252528215%252529-MOTION.png“ href=“https://picasaweb.google.com/118341703757908823825/GoogleIO2013ScreenshotySPopisky#5878298006234968306″ caption=“Jedna z novinek alb.  Z několika po sobě jdoucích snímků vytvoří animaci. Zde přejetí menu a následné zobrazení aktivit (sdílení a +1) u příspěvku.“ type=“image“ alt=“Snímek obrazovky (215)-MOTION.gif“ ] [appbox wordpress picasa-express-x2]

Revision Control

Možná jste při zálohách WordPressu narazili na celkem objemnou databázi. Tímto pluginem můžete nastavit maximální počet verzí u jednotlivých článků nebo stránek. Při editaci článku pak tyto verze spolu porovnávat.

[appbox wordpress revision-control]

Simple Google Analytics

Pokud vás zajímají alespoň trochu čísla o návštěvnost, tak je téměř povinností ji sledovat přes Google Analytics. Plugin vám umístí, dle vaší volby, buď do hlavičky nebo do patičky webu váš GA kód pro sledování.

[appbox wordpress simple-google-analytics]

SyntaxHighlighter Evolved

Když vložíte nějaký surový kód, tak se postará o jeho zobrazení jako kódu. V nastavení pluginu máte pár voleb jako třeba zobrazení čísel řádků.

[php] firt line of example
second line[/php] [appbox wordpress syntaxhighlighter]

Ultimate Category Excluder

Velmi šikovný plugin pro potřeby vyjmutí určité kategorie z hompage, RSS nebo archivů. Zde využívám možnost vyjmutí článků, které jsem napsal pro jiné weby a jen je odkazuji, z RSS, ale jinak všude je nechávám.

[appbox wordpress ultimate-category-excluder]

upPrev

Nabízí možnost jak „nalákat“ čtenáře na další vás článek tím, že po sjetí do druhé poloviny článku zobrazí bublinu s tipem na další článek, který obsahuje podobné téma (pokus si nastavíte) na základě shody štítků.

[appbox wordpress upprev]

Widget Logic

Pokud máte zájem zobrazovat jiné widgety na homepage, u článků nebo třeba v archivu, tak pomocí tohoto pluginu to jednoduše nastavíte. U každého přidaného widgetu se objeví políčko pro zadání logiky zobrazování.

[appbox wordpress widget-logic]

WordPress Ad Widget

Opět jeden widgetový plugin, který vám poslouží pro zobrazení reklamy nebo jiného kódu. V minulosti jsem to využíval pro zobrazování odpočtu k uvedení nového Ubuntu nebo reklamy na Wedos.

[appbox wordpress ad-widget]
  • Pokud se ti článek líbil, tak sdílení potěší 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

8 + 2 =