Krátké ohlédnutí za pardubickým DevFestem

Krátké ohlédnutí za pardubickým DevFestem

Tak bych rád trochu rozšířil můj příspěvek ze sobotního večera na Plusku ohledně toho co se mi na, námi pořádaném, DevFestu líbilo. Jistě víte, že já nejsem žádný vývojář a pod. Maximálně tak začínající skriptař v Shellu nebo Antu. Ale i přes to všechno jsem si z DevFestu něco odnesl.

Poznání a setkání se se zajímavými lidmi

Poznal jsem osobně spoustu zajímavých lidí nebo je po nějakém čase znovu viděl. Jsem opravdu rád za to, že jsem se potkal s Danutem Enachioiu přímo z Googlu a mohl si s ním krátce popovídat o Chromebooku Pixel, který měl s sebou, na přednášce o OAuth v něm v Cloud9 IDE i programoval, a mohl jsem Pixel vidět na živo a osahat si ho. Pixel je opravdu nádherný kus hardwaru. Ten jemný displej, dostatek výkonu, který jsem otestoval na 4K videu na Youtube (čemuž se Danut divil, že tam jsou :-)) a i celkem přesvědčení, že 4 GB RAM nejsou tak málo. Danut je opravdu zábavný speaker a člověk a doufám, že ho ještě někdy potkám, třeba i s dalšími novějšími hračkami, a pokecám si s ním. 😉

Já, Danut a Chromebook Pixel

A nemůžu zapomenout na konečně osobní setkání, prostě mimo hangout, s Přemkem Vaculíkem (rozhovor), který úspěšně šéfuje Dotekománii a Tadeášem Křížem, který vyvinul, spolu se svým týmem z Brainwash Studia, povedenou aplikaci pro Dotekománii. S kluky jsem trávil dost volného času mezi běháním mezi různými částmi programu a dobře s nimi pokecal.

http://www.youtube.com/watch?v=U1trIWf5DCw&feature=autoshare

Co mě zaujalo dál

Kromě poznání s pokecání se skvělými lidmi jsem obdivoval i hardware v Retro Game Hall. Nejvíce se mi líbila přenosná kufříková 486 na které jsem si pár minut hrál Prince of Persia, zaujala mě grafika her pro Playstation 1, vzhledem ke stáří konzole a jejímu HW, a dále třeba Mario na staré konzoli.

Kufříková 486 s Prince of Persia

S kapesních zařízení by to byli staré Palmy, ale na jednom z nich se mi nepodařilo psát písmeno T. 🙂

Jinak se na Google+ objevilo již pár feedbacků, takže pokud Vás zajímají některé nebo novější z nich, tak se podívejte na stránku s hashtagem #DevFestCZ.

  • Pokud se ti článek líbil, tak sdílení potěší 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

1 + 2 =