Tip: Přesun složky Downloads ve Windows na jiný disk

Tip: Přesun složky Downloads ve Windows na jiný disk

Pokud máte menší SSD nebo potřebujete na disku C více místa, tak místo kam pro více prostoru sáhnete je určitě i složka se staženými soubory. Já jsem na systémové disku uklízel kvůli přípravě bitové kopie systému a chtěl jsem ji mít co nejmenší a tak jsem přišel k tomuto tipu.

Jak na přesun složky Downloads

Je to velmi jednoduché a není k tomu potřeba žádných znalostí, jen následujte snímky níže.

Ve složce Stažených souborů klikneme pravým >> Vlastnosti a klikneme na kartu Umístění.

Ve složce Stažených souborů klikneme pravým >> Vlastnosti a klikneme na kartu Umístění  a ...

Dále klikneme na Přesunout, vybereme kam chceme složku přesunout a klikneme na Použít. Vyskočí dotaz, zda chceme přesunout složku z původního do nového umístění a potvrdíme.

... dále klikneme na Přesunout, vybereme kam chceme složku přesunout a klikneme na Použít.  Vyskočí dotaz, zda chceme přesunout složku z původního do nového umístění a potvrdíme.

 

  • Pokud se ti článek líbil, tak sdílení potěší 😉

2 thoughts on “Tip: Přesun složky Downloads ve Windows na jiný disk

  1. Dobrý den 🙂 Udělala jsem vše podle návodu, ale složka se mi úplně stratila a teď se mi věci začali stahovat znovu na Disk c jenže do nějaké nové obyčejné složky DOWNLOADS a já nevím co s tím :/

    1. Zdravím,
      pokud jste to udělal dle návodu, tak na druhém disku složku Stažené jistě máte, ne? U vás nejspíš došlo k tomu, že jste sice složku přesunula, ale při stahování některého souboru jste ponechala cestu do původního umístění a prohlížeč ji vytvořil. Takže stačí, když tuto novou smažete a při dalším stahování souborů vyberete nové umístění, eventuálně pokud máte nastavené v prohlížeči automatické stahování bez dotazování na místo stažení, tak si to přenastavte v něm.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

3 + 1 =