Změna je život – začátek práce a života na Maltě

Změna je život – začátek práce a života na Maltě

Od mého posledního článku zde na blogu je to již něco málo přes rok. Jde o velmi dlouhou dobu, během které se toho v mém případě hodně změnilo.

Pohled po vystoupení z letadla na runway
Pohled po vystoupení z letadla na runway

Od seknutí s VOŠ, po první full-time job až po nedávné rozhodnutí o překročení hranic.

Ale jen to poslední je to, co chci v tomto příspěvku nakousnout. K rozhodnutí o vyhledání práce v zahraničí jsem se rozhodl v druhé polovině léta. Původně jsem asi 2 týdny zkoušel něco najít v UK či Irsku, ale marně (ano, je to krátká doba).

Pak jsem se dozvěděl o Maltě, následující den jsem se o hledání práce na Maltě definitivně rozhodl a další den koupil letenku aniž bych měl domluvenou práci.

Kdo mě zná, tak ví, že Facebook nemusím a příliš jsem ho do nedávna nepoužíval. Ale musím uznat, že možná jen díky Facebooku jsem práci našel, a to celkem rychle, takže musím uznat, že Facebook má v tomto sílu. Onu rychlost můžete vidět v tabulce níže.

Info o Maltě 26.8.2015
Rozhodnutí o Maltě 27.8.2015
Koupě letenky 28.8.2015
Příspěvek na FB 29.8.2015
První kontakt 29.8.2015
Domluvený pohovor 31.8.2015
První kolo 1.9.2015
Druhé kolo 3.9.2015
Praktický úkol 4.9.2015
První neofiko reakce 4.9.2015
Ofiko reakce / přijetí 10.9.2015
Přílet na Maltu 30.9.2015
Nástup 5.10.2015

Jak vidíte, tak od rozhodnutí o Maltě do rozhodnutí o přijetí šlo o nějaký 2 týdny, kde byly víkendy a jeden bank holiday den na Maltě. A to vše s mojí nedokonalou angličtinou, dle online testů na úrovni B1+. 🙂

To jak dlouho na Maltě zůstanu? Sám nevím, ale předpokládám, že tam maximálně 2 roky, ale člověk nikdy neví. 🙂

Jsem tu tedy nějaké 3 týdny a všechno je perfektní, jen ten provoz je tu prostě naruby a je všude ve vedlejších uličkách nasráno od holubů. 🙂

Třeba jsem se divil elektrickému vedení, získal zkušenosti ohledně získání mobilního tarifu na Maltě, obdivoval výhled z penthouse patra v práci, viděl náboženský průvod nebo cestoval a fotil (Harbour Cruise, Tigne Point, St. Julians Bay, Hop On Hop Off severní  a jižní trase,….)

Jinak spoustu dalšího, zatím vše, postuji na Google+ do veřejné sbírky Malta, že rád uvítám nějaké komentáře třeba tam.

Od Malty si především slibuji výrazné zdokonalení angličtiny, získání zkušeností (jak praktických tak životních) a snad i nějakou další motivaci pro psaní na blog. 🙂

 

  • Pokud se ti článek líbil, tak sdílení potěší 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 86 = 96