Dlouho očekávaný Google Drive

Dlouho očekávaný Google Drive

Tak Google konečně uvedl svůj Google Drive o kterém se léta mluví jako o nějakém bájném tvoru.

Již během dne byla navýšena základní kapacita Google Docs. V podvečer to konečně propuklo a Drive byl venku. Hned byl z toho na Google+ pod hastagem #gdrive slušný poprask.

Nyní má každý v základu 5GB prostoru a další prostor si může dokoupit. A v tomto mě Google velmi zklamal, protože zvýšil sazby a to celkem razantně spolu se zavedením měsíčního placení, zřejmě aby to nebylo tak vidět. Naštěstí ti co mají aktivní některý ze starých tarifů ho budou mít zachován i po jeho skončení pokud ho nebudu měnit.

Vlevo současný platný tarif a vlevo nabídka k upgradu

Další výraznou novinkou je klient pro desktop, který umožňuje synchronizaci jedné složky, ale s možností výběru, která data (složky) chceme mít offline u sebe.

Možnosti nastavení vč. výběru složek, které chcete synchronizovat

Další co s Google Drive souvisí je integrace do Google+. Pokud chcete k příspěvku vložit fotku, tak je nabízena možnost použití fotky z Drivu.

Přidání fotek z „Disku Google“

Takže pokud to shrnu, tak Google dnes příjemně překvapil, ale i zklamal svojí novou cenovou politikou. Kdyby bylo možné dokoupit kapacitu za staré ceny, která by nebyla využitelná na synchronizaci, tak bych byl opravdu rád.

  • Pokud se ti článek líbil, tak sdílení potěší 😉

3 thoughts on “Dlouho očekávaný Google Drive

  1. Súbor som mal na google dokumentoch uložený v pôvodnom formáte (word)po nainštalovaní aplikácie google drive sa mi nesynchronizoval na môj PC.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

+ 54 = 59